lunes, 7 de noviembre de 2011

Els nens i nenes conviuen millor que els adults?

Aquesta pregunta sembla simple, però si ens parem a pensar-la un moment veiem que no ho és tant.

A vegades creiem que els nens viuen al seu món petit i de colors, que no tenen problemes ni preocupacions, que tot és molt bonic, però realment no és així. Tots hem sigut nens i nenes i tots teniem els nostres problemes, que segurament ara veurem com tonteries, però en el seu moment van ser molt importants per nosaltres. Recordeu quan us enfafaveu amb els amics? era un GRAN PROBLEMA! El fet de que no et deixin jugar, d'enfadar-te amb ells, alhora de fer amics nous en un lloc nou... en moltes ocasions ens ha passat això. Encara que no ho sembli totes aquestes petites coses són petites convivències també, en major o menor grau. Els nens i nenes reflexen els problemes de convivència que tenen els adults.

Tot i això els nens i nenes en moltes ocasions es comporten millor que els adults, ja que moltes vegades no tenen cap problema per adaptar-se, per fer nous amics, independentment d'on siguin i quina llengua parlin. En canvi els adults no ho fem això, sóm molt més reservats, protectors de les nostres coses i dels nostres, entre d'altres.
En els grups de nens també hi ha qui mana més, qui sempre creu, a qui no volen mai... i això és conviure per ells.

Suposo que responent a la pregunta de si conviuen millor els nens i nenes podriem dir que des d'un punt de vista adult si, però des del seu món no, en absolut.
Com a reflexió personal crec que moltes vegades hauriem de prendre exemple dels nens i nenes i de com es comporten perquè com a adults hem oblidat molts modals i moltes maneres de convbiure que són simples i no tant complicades com les veiem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario