martes, 18 de octubre de 2011

¿Com afecta una mala convivència en un entorn?

És evident que l'ésser humà com a espècie té tendència a la socialització. Totes les persones (excepte algunes amb trastorns psicològics) ens relacionem les unes amb les altres. En definitiva, creem entorns en els quals hem de conviure. Tenim la necessitat de rodejar-nos amb un cercle que inclou una escala que va des de coneguts, passant per les amistats i que arriba fins a relacions molt íntimes i consolidades.
A vegades, però, per circumstàncies físiques, hormonals o psicològiques, les relacions que establim amb aquestes persones amb les quals convivim es trenquen. Això té greus conseqüències com la marginació de l'individu, el sentiment de solitud, depressions i, fins i tot, agressivitat i odi envers els altres. També comporta l'inici de noves amistats amb gent que potser no és la més adequada o que no encaixa tant amb la nostra verdadera manera de ser.
Endintsant-nos en l'educació, una mala convivència pot provocar baralles i mal comportaments entre els grups d'una classe, no tenir un rendiment màxim a les aules, etc.
No s'ha de permetre això. No és res que ja no estigui inventat, inclús sona a tòpic, però des de petits hem d'insistir constantment en la importància que té portar-se bé amb tothom, el respecte per als altres i, sobretot, el treball en equip!

5 comentarios:

  1. No creo que sea tópico, todo lo contrario. Creo que lo que la escuela hace más frecuentemente es promover la competencia. Es muy importante apoyar los estudiantes en el respecto mútuo. Adelante con el blog, chicos!!!

    ResponderEliminar
  2. Estem d'acord amb vosaltres! El respecte és un dels pilars fonamentals de les relacions humanes (almenys de les bones); quan aquest falta, pot dificultar la nostra vida i la dels demés.
    Seguiu així ;)

    ResponderEliminar
  3. Aprendre conviure és a aprendre a viure. Les persones ho necessitem. Per tant, fomentem la convivència a classe! Gran treball :)

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. Teniu molta raó amb aquesta entrada. Sense convivència, no hi ha un món millor. Aprendre a conviure és un fet que s'ha de potenciar dia a dia, començant des de ben petits a l'escola!

    ResponderEliminar