jueves, 29 de septiembre de 2011

WEB 2.0

Bones!!

El passat dimarts dia 28 vam tenir el l'oportunitat i el plaer de rebre una classe de la professora Gabriella Grossek, de Romania.

Aquesta ens va introduir al món de les noves tecnologies, les que ja coneixem i algunes que no coneixíem, però des d'un altre punt de vista. Ens va voler fer entendre com podem fer ús d'aquestes noves tecnologies en l'àmbit educatiu. Per exemple com introduir Facebook o Twitter a l'aula, o Titanpad per poder treballar i conversar en grup, entre molts altres.

La WEB 2.0 consisteix en la segona generació d’Internet. És a dir, abans, només érem lectors de les pàgines web, simples lectors de d’informació que hi havia penjada, en canvi ara, en podem ser participants i creadors. Aquest és el gran salt cap a noves eres tecnològiques, que un mateix pugui dir el que pensa i afegir-hi nova informació. En l'àmbit educatiu són molt bones eines, perquè cada vegada més els estudiants han de ser els protagonistes de les aules, i ser sers actius; han de participar amb els educadors per poder créixer molt més junts, tant uns com els altres, i és a partir d'aquestes noves eines que ho podem fer.

A part de la classe teòrica de la professora Gabriella, en la pràctica també ens va ensenyar moltes eines noves per poder fer més gran el nostre blog, com per exemple programes per penjar power points , webs que ens ajuden a crear vídeos  més dinàmics, entre altres eines molt interessants.

Va ser molt profitós i agradable haver gaudit d'aquesta sessió amb aquesta professora romanesa, i també ens va anar bé que ens fes la classe en anglès, així el comencem a practicar una mica tots que ens convé!

Què és la convivència?

Com és lògic i racional, abans de parlar sobre convivència hem de saber quin és el seu significat en tots els sentits de la paraula.

Segons la mestra Rosario Vera Peñaloza: “Ninguna persona puede vivir aislada. Necesita de los otros para dar sus primeros pasos, abrigarse, obtener educación, comer y, sobre todas las cosas, amar.  Convivir es eso, vivir con los otros, en armonía. Es algo que cada uno tiene que aprender desde que nace para que su vida y la de quienes lo rodean sea más agradable.  Claro que vivir con los otros no es asunto sencillo. Significa estar entre seres que piensan y sienten distinto que uno. Pues de eso se trata la convivencia: de aceptar la diversidad y, a partir del diálogo y el respeto, dar respuesta a las necesidades de todos.”.

El catedràtic de filosofia Josep Maria Terricabras de la Universitat de Girona argumenta que: “En primer lloc, convé no confondre la  coexistència amb la convivència. De fet, la  coexistència és la capacitat de viure els uns al costat dels altres sense agredir-se. Aquesta sembla una condició bàsica i necessària per a la  convivència, però no pas una condició suficient  perquè ja hi hagi convivència. Perquè la convivència no és la  simple juxtaposició o acumulació (pacífica) de ciutadans, sinó que suposa l’existència  de determinades relacions entre ells”.

Nosaltres no hem volgut ser menys i també hem pensat una definició per la convivència. Segons les nostres ments privilegiades, per poder tenir una bona convivència hem d’aprendre, per començar a respectar companys i aprendre a ser respectats. A partir d’aquí ens hem de saber adaptar a la societat en la que vivim, a les seves costums i maneres d’actuar. També hem d’aprendre a compartir la nostra vida i la nostra cultura amb les persones del nostre entorn i les nouvingudes i al revés, ja que si ens tanquem en nosaltres mateixos, la convivència és molt més difícil. Forma part de molts aspectes de la nostra vida: dins la família, amb els amics, a l’escola, al carrer, amb els nouviguts, etc.
Convivència és una paraula important i significativa en el món actual, ja que és un mot clau perquè hi hagi germanor arreu i, avui en dia, la necessitem. 

Presentació.

Hey!

Som el grup que tractarà la paraula convivència. El grup està format i consolidat per la Cristina Fortuny, la Laura Aguiló, la Montse Fuguet i el Pere Gené.

Benvinguts al nostre blog i esperem que us ajudi a aprendre a conviure!